Alla inlägg under mars 2008

Av Birger - 11 mars 2008 07:38

Dottern skall nedkomma. Det är tre dar över tiden. Telefonen är tyst. De är utloggade från MSN. Allt tyder på att de har kommit iväg till BB. Spänningen är olidlig. Det är som att vara textförfattaren som sitter i Greenroom och inte vet om artisterna har gått vidare till finalen efter Andra chansen. Någon står och håller i kuvertet med svaret och en blivande morfar skall försöka koncentrera sig på något arbete. Mors!

Av Birger - 10 mars 2008 10:16

Vad är det för märkvärdigt med den här bilden? En mossig sten och en massa risbråte.Jag har gått förbi det här stället hundratals gånger utan att se någonting speciellt. Nu lyste plötsligt solen just på den här stenen och fick mossan att lysa grön. Så här är det också i livet. Man är bara en del av den grå massan, tills någon tänder strålkastaren och ställer en i rampljuset.

Av Birger - 10 mars 2008 08:53

Jag har börjat fundera på att söka medlemssskap i SKAP, Sveriges Kompositörer av Populärmusik, bara för att befästa att man tillhör skrået. Det har ju blivit en del egna visor och låtar skrivna under åren och en hel del körarrangemang dessutom. STIM-ansluten har jag varit i tio år, så det borde räcka. Men kruxet är just nu, att jag skulle behöva en färsk inspelning av mina egna verk som "ljudande exempel" att bifoga ansökan. Får fundera på hur detta skall lösas. Min egen utrustning ger inte tillräckligt bra ljudkvalitet.

  I dag blir det en resa till storstaden för att lämna memoarmanus till ett par förlag. Det kan ju inte skada att försöka, när man tycker man har något att berätta.

Av Birger - 9 mars 2008 04:27

  Kvällens vinnare Sibel och Nordman är bara att grattulera. Det blir ett intressant och mycket svårtippat startfält i finalen.

   Så hände det som många trodde inte kunde hända, att Carola röstades bort från Melodifestivalen. Hennes egen kommentar efteråt vittnar om två saker: dels att hon kanske har börjat komma till insikt om, att många faktiskt har tröttnat på allt tjafs kring henne som artist, dels att hon faktiskt har missat vad det hela handlar om, nämligen en melodifestival.

  I ädel tävlan höll helt enkelt inte hennes bidrag musikaliskt. Det var inte en intressant melodi, som satte sig i huvudet. Jag skulle inte för mitt liv kunna återkalla den just nu. Slutintrycket av Carola var, att hon desperat hade kapat kjolen två dm för att vinna tittare, men det var lyssnarna som ringde och röstade.

Av Birger - 8 mars 2008 19:17

Det här blev dagen då jag trodde att vi skulle åka på auktion, men hade tagit fel på datum och därför istället hjälptes årt att inreda en ny fotvårdsklinik åt sambon. Alla grejorna stod i olika skrymslen och väntade sedan månader på att lokalen skulle bli klar. Nu var den det, så det var bara att köra dit alltihopa, putsa rent och ställa i ordning och så var där en funktionell arbetslokal, så nu gäller det bara för sambon att få sina kunder att hitta dit. Det blev två resor tur och retur till Väddö, där mycket håller på att hända med bebyggelse och ny gångbana in till samhället mm.

  Apropå det skall det bli intressant att se hur länge det dröjer innan det börjar spöka hos de nyinflyttade på Rumpudden, där man har byggt ett nytt bostadsområde på den gamla galjbacken.

Av Birger - 7 mars 2008 17:43

Det står en stor rubrik på Aftonbladets hemsida: "SKANDIACHEFER FRIADE I RÄTTEN" , men det står inte till vem. Var det till varann kanske?

Av Birger - 7 mars 2008 15:44

Tänk så trevligt det är, när telefonen ringer och en pigg röst säger: "Hej, Det är Sara på SVT, har du lust och komma in och leka frågesport med oss på onsdag?" - "Klart jag vill", säger jag. Jag får gage för avancerat statist  och lunch, och det gör inget om jag svarar fel, för programmet skall aldrig sändas. Dom skall bara testa olika programledarämnen och behöver försökskaniner. Så går det till. Inget lämnas åt slumpen. Det är precis vad jag behöver just nu, leka kanin. Nej, men om jag skulle komma med i en riktig frågesport, som jag har castat till, är det klart bra att ha känt på situationen i förväg.

Bilden nedan är från gårdagens promenad. Dagens blev bildlös men skön ändå i vårvädret. Blåmesen hov upp sin röst lite försiktigt, som om han inte var riktigt säker på att det var dags. När jag ändå var i farten ute kapade jag ned några störande element i naturen och drog hem till vedbacken. Omgivningen blir allt luftigare.

Av Birger - 7 mars 2008 06:10

Gårdagen blev en utflykt till Saltsjöbaden, en tågresa som jag inte har företagit tidigare, men som bjöd på fina vyer över sjön. Anledningen till resan var ett statistuppdrag för en reklamfilm, ett 15 sekunders inhopp som fiskargubbe av den typen som finns på hötorgsmålningar, med sydväst och snugga ni vet.

  Enda problemet med det var att laxen på närare 6 kg, som jag skulle visa fram, inte höll för sin egen tyngd utan blev allt trasigare för varje tagning. Den var nog inte helt färsk, för jag har burit laxar förr utan problem. Det hände ju att man fick någon i näten, när vi bodde på Väddö. 

  Efter en snabbvisit hos havande dottern hann jag även med lite körsång på kvällen. Vi var fler gubbar än damer för ovanlighetens skull, så jag sjöng altstämman för skoj skull. Livet är fullt av utmaningar i stort som smått.

Skapa flashcards