Alla inlägg under april 2008

Av Birger - 3 april 2008 18:45

Kanadagässen går i vattnet när jag kommer ner till stranden. Koltrasten försöker gömma sig i grenverket. Skatorna försöker gömma sig i gräset och en mer sällsynt fågel låtsas vara en stubbe.

ANNONS
Av Birger - 3 april 2008 15:34

Ansiktena fanns i en gammal stock som bär spår efter "skördarens" tänder från avkvistningen. Jag bara lyfte ut detaljerna och placerade dem mot stockens släta parti.

ANNONS
Av Birger - 3 april 2008 07:38

Dom här märkliga nyllena är dagens bildgåta. Hur har dom skapats?

Av Birger - 2 april 2008 21:21

Om någon hade beställt hem ett lass jord i mitt namn, som jag inte ville ha, då skulle jag säga så här till chauffören: "Med jord är du kommen - med jord skall du åter fara!"

Av Birger - 2 april 2008 16:31

En långpromenad genom gammelskogen fick avsluta dagens utevistelse. Koltrasten och bofinken har börjat träna vårsånger och hackspettarna håller igång. Jag hittade en fin smedja, där marken var full av urätna kottar och en satt kvar i städet. Annars var det påfallande tyst ännu.

Av Birger - 2 april 2008 14:01

Sa jag att jag hade dålig koll? I går kväll upptäckte jag att mitt pass var utgånget sedan rätt länge. Jag levde i godan tro, att jag förnyade det före förra resan och att det ännu var giltigt. På polismyndigheten i Norrtälje kunde dom inte göra något åt detta före fredag, då vi åker tidigt på morgonen.

  Dom hänvisade till Arlanda, där man kan få provisoriskt pass för bara den här resan till en kostnad av ca 1000 kr. Som hittat för mig som ändå har knaper reskassa. När jag ringde och kollade läget tyckte damen där, att jag skulle kolla med bussbolaget först om det var nödvändigt, för det är inga poliskontroller av pass inom Schengenområdet. Så pass fritt är det alltså.

  På bussbolaget vill man ju ha ryggen fri och överlåter åt mig, att på egen risk åka utan giltigt pass. Dom har tydligen haft besvär vid resor till öststaterna men trodde risken var liten i Frankrike. Så det är bara att välja. jag har morgondagen på mig. Ett råd: Kolla era pass i tid, så får sinnet mera frid.

  Veden har i alla fall blivit färdigkapad nu, så är bara klyvningen kvar tills jag kommer hem.

Av Birger - 1 april 2008 14:43

Det börjar infinna sig ett visst pirr i magen. Avresedagen närmar sig och jag är en så pass ovan långresenär, att jag har dålig koll på det mesta. En vänlig dam på bussföretaget ger mig goda råd angående valuta o.dyl Själv har jag kollat upp kartan över Malmö med omnejd för att hitta från övernattningsplatsen till bussterminalen tidigt på morgonen.

  Det går ju inte att ringa och säga, att vi blir lite sena för vi har kört fel. Då har bussen redan gått när man kommer fram. Vet inte om det är ett klokt beslut att ta bilen till Malmö, men när vi kom från Italien för fyra år sedan, minns jag att vi hade velat sätta oss i bilen och köra vidare norrut på kvällen, så att en bit var avverkad till dagen därpå. Men då kunde vi inte det.

  Det mest konkreta jag gjort åt detta i dag har för övrigt varit att sätta på sommardäcken och vårstäda bilen, så att den blir lite angenämare att resa i. Jag har gjort om den från arbetsbil till semesterbil.

  Har också börjat se över garderoben för att kunna möta våren i Paris i lämplig utstyrsel. Slänger med en basker på skoj. Har fått låna en reseguide, där man kan läsa hur man skall bära sig åt för att visa god etikett i landet.

Av Birger - 1 april 2008 08:39

Efter ihärdiga påstötningar från flera gamla vänner insåg jag, att jag borde ge mig iväg ut till "Skärgårdskörens" övning på Rådmansö i går kväll. Till denna kör ansluter sångare från flera andra körer i kommunen. Närmaste målet är medverkan i en Taubefestival den 10 maj, dit det förhoppningsvis även skall komma sångarvänner från Kökar och Åboland.

  Flera nya anslöt denna kväll. Det blev ett varmt mottagande och en effektiv övning på enbart Taubevisor. Jag passade på att lämna mitt eget arr. av "Kom i min famn" till körledaren Lillemor Klockare, inklusive en bandupptagning, så hon kan höra hur det låter. Det vore roligt att någon gång få det framfört offentligt och det här känns som rätt ensemble för det.

  Känner just nu ett väldigt sug efter att få musicera mera. Sjunga bör man, annars dör man.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se