Alla inlägg under juli 2008

Av Birger - 21 juli 2008 21:04

Morgonen innebar lite verkstadsjobb, en piedestal som fallit isär i nästan lika många delar som den var gjord av. Det blir att limma lite i taget och det har blivit ett par vändor därute.

  Sen förde kung Oskar ett fasligt oväsen i flera timmar, så alla elapparater drogs ur och jag ägnade mig åt visövning, "unplugd". En bröllopsspelning stundar med diverse önskemål.

  Lite husligt blev också gjort och ett par cykelturer har det blivit, så jag håller formen. I väntan på sambon tog jag fram fiskeväskan och putsade upp en del användbara smådrag inför kommande fiskefärd till Norrland. Iordningställde också fars gamla teleskopspö med nya öglor, så att det åter blev användbart. Jag märker att det börjar likna Stig-Helmer, men vad skall jag kosta på nytt för, när jag kan få det gamla att funka. Väskan är i alla fall ny sen förra året.

  Det är ca femton år sedan jag var till fjälls och fiskade, så det ser jag verkligen fram emot. Och jag kommer att vara i erfaret sällskap, så jag känner mig trygg. Men det får vi återkomma till. Jag kan studera kartan så länge.

  I kväll blir det "Kommisarie Montalbano", den italienska deckaren. En trevlig bekantskap.

ANNONS
Av Birger - 20 juli 2008 20:28

Dagen då vi skulle ha haft vårt program på hembygdsgården. Våra gäster for på morgonen och vi tog först en cykeltur innan vi for in och uträttade ärenden i Norrtälje. Den nya cykeln är mycket bra. Ägnade sedan eftermiddagen åt läsning och hallonplockning. Perfekt sommarväder.

  Jag fann Kalle Anderssons gamla bok om Arholma på antikvariatsbordet på beckbyxans dag och tycker den är väldigt intressant. Dessutom har den en omslagsteckning av Harald Lindberg, vilket gör det hela ännu bättre.

  I kväll tog vi så en ny cykeltur och passerade vår avsedda spelplats, där andra fick ta hand om programmet istället för oss. Det skulle vara allsångskväll sas det men hördes inte ett ljud, och där stod bara fyra bilar på parkeringen. Eftersom skadeglädjen är den enda sanna glädjen, så fann vi det tillfredställande att se detta. Annars hade kvällen varit perfekt för vårt program. Vinden har mojnat och det är ännu shortsvarmt ute klockan åtta. Funderar nu på var vi skall placera det i stället.

ANNONS
Av Birger - 19 juli 2008 16:42

Återknyter till ett tidigare inlägg: http://trubaduren.bloggagratis.se/2008/07/10/823396-turist-i-hembygden/ .

Jag valde i dag, av flera anledningar, att besöka årets upplaga av detta evenemang. Det är ett ställe att träffa gamla bekanta, att titta på fint hantverk och i år svarade våra gamla visvänner, "Kim och Marianne" från Åland, för underhållningen.

  Helt klart var det rätt valt, därför att jag förutom dem träffade en gammal barndomsvän, som utan min vetskap blivit änkling och hade behov av att prata. Detta samtal i gröngräset bakom Skeppargården kändes högst väsentligt och var förmodligen den oförutsedda avsikten med hela resan.

  Bilderna föreställer Sjöfartsminnesföreningens ordförande, tillika kriminalvårdschefen, Lars Nylén som hälsar välkommen, medan Kim och Marianne gör sig beredda att börja sjunga. Där inunder segelsömmerskan Lis-Britt Törnbergs arbeten i segelduk.

Av Birger - 18 juli 2008 21:54

Vi var ute redan i går kväll, i lånad båt, och försökte lura abborrarna i Gisen med klent resultat. I kväll gjorde vi om försöket men tog då skogspromenaden ned till Fansjön igen. Det blev en vacker kväll men blåsig och bytet blev klent även där. Vi fick var sin, som skulle dugt till röklådan, om vi fått fler, och jag fick några mini som åkte tillbaka direkt.

  Men platsen lockar till fler försök och vi tror att det finns fina abborrar i den sjön, för de vi fick var tjocka och hade en mustig färg. Men de verkar kräsna och när vi disikerade den ena fick vi förklaringen. I magen låg en kräftstjärt. Om man har kräftor som vardagsmat är det klart att mask verkar mindre lockande.

Av Birger - 18 juli 2008 16:18

Gårdagen ägnades åt diverse kulturevenemang. Vi besökte Ostindiefararen och fick ta del av deras erfarenheter och se utställningen om förlista förebilden, nybygget och Kinaresan.

  Därefter for vi ut till Rådmansö och Lars Holms konstutställning på "Näset", en fantastisk utställningslokal för sommarevenemang. Mycket fint att titta på. Man ser att konstnären är starkt influerad av Gunnar Brusewitz men får kapitulera för det skickliga hantverket och bildernas skönhet.

   På hemväg besåg vi en mindre kollektion av Brusewits egen produktion, nämligen hans illustrationer till Linnés resor, som nu finns utställda i Finsta kulturcentrum. Han var ju mästaren på fånga en situation i några tuschstreck.

Av Birger - 16 juli 2008 15:55

Vaknade vid halv fem och steg upp och förberedde fisketur. Väckte vår fiskeintresserade gäst, och vi tog oss med bil ett par kilometer och till fots ca 500 m genom skogen ned till Fansjöns smala sund. Fem timmar vid vattnet renderade oss fyra användbara abborrar och en massa smått som fick gå tillbaka. Ett storlompar dök upp och ned som extra skådespel. På hemväg plockade vi sommarens första kantareller.

Av Birger - 15 juli 2008 15:29

Vi har skånegäster och en liten Sigrid på besök och passar på att åka till Norrtälje och se Ostindiefararen Göteborg anlöpa hamnen med salut och blåsorkestermottagande. Ett verkligt publikevenemang blev det med massor av folk på båda sidorna av hamnen. Vi såg bäst från societetsparken och det var mäktigt när hon kom ute på Norrtäljeviken. Sandkilen Helmi eskorterade tillsammans med en mängd fritidsbåtar.

Av Birger - 14 juli 2008 16:17

Morgonen - räkenskaper

Förmiddagen - färdigmålning av stolar.

Resa till Norrtälje för beställning av reklamtryck, leverans av reparerad nyckelharpa samt div. inköp.

Eftermiddagen - montering av nyinköpt bilbarnstol till gästande Sigrid samt div. administration i väntan på gäster från skåne.


Bilden nedan är från lördagens evenemang vid Albert Engströmgården i Grisslehamn. Den är värd ett besök. Ateljén ligger på en klippa vid havet några hundra meter ifrån.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se