Alla inlägg under november 2008

Av Birger - 7 november 2008 13:33

Hej, jag heter Tove och blir åtta månader gammal om tre dar och jag står här och kollar vad jag skall hitta på här näst.

ANNONS
Av Birger - 6 november 2008 09:47

En dag som börjar med värk i händerna. Fosamaxmorgon dessutom, så att jag inte kan ta mina ordinarie piller förrän till lunch. Det tar alltså emot vid grovgöra. Gläder mig istället åt, att jag fått in en bra artikel på debattsidan i NT-RT om musikskolans betydelse för barnen.

  Följer med stort intresse utvecklingen i USA, sedan Obama tänt ett nytt hopp för framtiden. Han förefaller att vara mycket intelligent och är en fantastisk talare, som kan få människor att lyssna och börja dra åt samma håll. Den ensamme cowboyen kan rida in i ljuset och åtta mörka år i USAs och världens historia kan läggas till handlingarna. Bilden ovan kan tolkas på många sätt. Vi hoppas att detta är slutet på tunneln och att Obama kan samla en sådan stab av kunniga människor, att de kan lösa den ekonomiska krisen och använda dom militära resurserna till positiva ändamål på hemmaplan i stället.

  Själv skall jag fortsätta mitt självpåtagna monteringsarbete och sedan få besök av två trevliga flickor, dotter och dotterdotter. Då ska vi ut i det vackra vädret.

ANNONS
Av Birger - 5 november 2008 19:33

Jo det har gått lite sakta i dag p.g.a valvaket, men det har ändå inte blivit någon middagslur, så jag stupar väl i kväll. Har tagit en kortare morgonpromenad och varit en tur till Rimbo efter DVD-skivor till bilderna. CD-skivorna rymde inte tillräckligt, men de jag fick hem vill inte spelaren ha. Det är något som hakar upp sig när jag skall kopiera, så det har tagit en massa tid i onödan. Plåtade av drygt 300 sidor på förmiddagen, då det var bra ljus, och har monterat lite landskapsteckningar på em. även kört undan lite löv från trädgården medan solen sken. Det får räcka.

Av Birger - 5 november 2008 08:53

Det var liksom aldrig någon idé att gå till sängs sen jag börjat följa valvakan. Istället har jag slumrat till några stunder på soffan och vaknat och kollat läget i röstsammanräkningen. När resultatet äntligen redovisades och Barak Obama besteg scenen som segrare och nästa president i USA, då fick vi se och höra ett tal som kommer att bli historiskt och som rörde många till tårar, så även mig. Jag håller alla tummar jag har på att han må lyckas i sin gärning och att den bloggaren har fel, som förklarade att Barak Obama kommer att vara död inom fyra år. Tidigare händelser i det landet finns i alltför tydliga bilder kvar i huvudet.

Av Birger - 4 november 2008 20:46

I natt blir det att hålla sig vaken en del, för att följa den dramatiska valdagen i USA. Vi får hoppas att opinionsmätningarna stämmer, annars kanske vi har fru Palin som överbefälhavare över världens farligaste krigsapparat innan nästa valperiods slut. Vi får också hoppas att Obama är den ledare han synes vara, så att samtalet går före kanonerna i fortsättningen. K G hade i alla fall ett par intressanta intervjuer med sverigeättlingar i ledande ställning i sitt program i kväll. Deras invandrade anförvanter fanns bara två generationer bort, så Sverige har kanske påverkat utvecklingen i USA mer än man har klart för sig. Det var ju t.ex många svenskar som var uppskattade arbetare när  man byggde skyskraporna i New York.

Av Birger - 4 november 2008 15:38

Nu hittar jag inga fler. Tre pärmar med 100 sidor i varje är fyllda av alla tecknade gubbar och gummor, någonstans bortåt 1800 st små lappar är inklistrade som varierade collage. Ett delmål är uppnått. Nu finns det kanske lika många landskapsskisser i plastmappar att gå igenom.

Av Birger - 4 november 2008 15:13

Vår gamle vän Chaplin finns inte längre. Han levde sitt sista år i Norrland och utkämpade sin sista strid, när han skulle försvara sin lille kompis Caruso mot några påhälsande lapphundar. Vi hoppas och tror att hans år där uppe i norr var lyckligt, då han äntligen fick en kamrat som talade samma språk och lekte på samma planhalva. Han blev drygt nio år, med mänskliga mått mätt, och hann vara med om en hel del roligt. Vi minns honom med saknad och glädje. Han var en stor personlighet.

Av Birger - 4 november 2008 08:48

Ny dag med nya lappar. Steg ett är att få allt monterat och insatt i pärmar, så att det blir hanterbart och går att bläddra i. Där har jag kanske kommit halvvägs. Steg två är, att fotografera av alla sidorna ur pärmarna. Detta är bara påbörjat som test, med den pärmen Erik själv hade gjort klar. Steg tre blir att överföra alla bilderna till CD-skivor. Ett eventuellt steg fyra blir, att skapa en sida på Internet, där hela materialet och upphovsmannen kan presenteras. 

  Var det någon som talade om fritidsproblem när man blir pensionär? Och varför gör jag nu detta? Jo, därför att materialet har en sådan kvalitet att det borde bevaras och få ses av fler, även om upphovsmannen inte riktigt insåg det eller hade den ambitionen. Och därför att ingen institution varit villig att ta sig an det hela.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se