Alla inlägg under november 2008

Av Birger - 3 november 2008 21:37

Morgonen, nödvändiga telefonsamtal. Bland annat ville jag veta hur dom hade tänkt på Hydro, när dom kopplar elavtalet till att man skall tanka Hydrobensin och sen drar in alla mackarna. Vår närmaste Hydromack blir nu i Uppsala, fem mil bort. Dom hade inget svar på det.

  Gjorde en resa till Norrtälje för inköp av mer papper och lim till Eriks bilder. De första 250 arken har tagit slut i kväll. Åkte sedan till min verkstad och fick hjälp att få på dubbdäcken.

  Hemkommen insåg jag att jag borde ta vara på det vackra vädret och satte fyr på rishögen. Fick samtidigt undan en hel del som blivit liggande från senaste röjningen. Mycket skönt. Sedan har jag fortsatt klistrandet, fixat middag och sett "Livet i Fagervik". Nu orkar inte ögonen mer, så nu får det bli musik för resten.

ANNONS
Av Birger - 2 november 2008 20:16

Till i kväll har jag sammanlagt klistrat upp ca 1200 av Eriks små teckningar på  210 st A4-sidor. Två pärmar är fulla. Ändå är jag långt ifrån klar. Dock börjar jag skönja slutet på högen av skisser med människomotiv, men sen återstår kanske lika mycket med landskapsskisser. Det är i varje fall flera hundra. Det lustiga är att se hur en del teckningar finner varandra, eller snarare de avporträtterade personerna, som går att para ihop, ibland i lustiga kombinationer. Men nu måste jag vila ögonen från detta en stund. En promenad har det i alla fall också blivit, medan solen sken som varmast.

ANNONS
Av Birger - 1 november 2008 19:35

Från och med i dag räknas jag officiellt som pensionär. Att detta inträffar på Alla helgons dag är väl en ödets ironi. Jag har känt mig tämligen pigg och tagit ett par promenader på sammanlagt 4 km i det vackra höstvädret. Den andra gick till kyrkan på eftermiddagen för att sjunga med kören på den sedvanliga minnesgudstjänsten med ljuständning för de bortgångna. Det är en rätt fin ceremoni, tycker jag, samtidigt som man kan konstatera, att en del av dem som skulle åminnas, var yngre än jag själv.

  Under promenaden uppfann jag apropå detta ett nytt ord, nämligen "Helgakt", för en ritual som utförs under helgen. Om man säger det med lite rospiggskt uttal, så får det en helt annan aktuell betydelse.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se