Alla inlägg under februari 2009

Av Birger - 5 februari 2009 14:10

Nu står sex stolar nymålade och väntar på slutstrykning i morgon. Torktid åtta timmar. Då är inte läge att börja damma med något där ute, utan då får man ägna sig åt något annat.

  Gårdagen hann jag med två provfilmningar i Stockholm, för helt olika projekt. Kändes som att det gick bra på båda ställena, men sen vet man aldrig vad regisören tycker, vad han vill ha för typ. Bara att vänta och se. Mellan tagningarna hann jag inta lunch i Saluhallen vid Östermalms torg, ett favoritställe vid tillfälliga besök i staden, ett koncentrat av intryck.

  Andra stället i går var beläget nedanför en halvkilometer lång backe från Tunnelbanan. På återvägen var det alltså uppförsbacke och sen in genom en lång gångtunnel. När jag kom fram till spärrarna kunde jag inte hitta min för dagen nyköpta biljettremsa. Den hade åkt ur fickan i korridoren på väg ut från audision.

  Jag fick tag i filmflickan på mobilen och hon hade hittat remsan och lade den där på ett bord, medan jag spurtade nedför backen en andra gång. Biljetten låg där och väntade på mig och sen var det bara att ta den långa uppförsmotan en gång till och så genom tunneln. Så fick jag min motion den dagen. "En gång var jag där två gånger."

  


Av Birger - 3 februari 2009 09:37

Grundmålningen hade inte torkat ordentligt ännu på stolarna, så det blir att vänta ett tag med nästa strykning. Men jag har ju hyfsat varmt i verkstan, så det var lite konstigt. Passade på att spackla i några mindre sprickor och håligheter, så får jag slipa det samtidigt sen. Får ändra lite på dagordningen för dagen, men det gör ju inget.

  Gårkvällen ägnade jag åt ensembleövning i Estuna inför en kommande mässa, som skall framföras i två kyrkor med två samarbetande körer och instrumentalensemble. Där finns alltid lite att öva på.

Av Birger - 3 februari 2009 09:17

Uppdraget som konferensier på statistföreningens Guldtackegala ser ut att bli allt mer intressant. På artistsidan är Dogge Doggelito och en ännu hemlig världsartist klara och nu har även Roy Andersson tackat ja till att komma som prisutdelare. Han är en av få regissörer som verkligen värderar statisterna och även nämnde dem i sitt tacktal vid förra årets Guldbaggegala. Så vem kan vara mer lämplig än han att dela ut priset till förra årets bästa statistinsats. Jag har aldrig varit med i någon av hans produktioner men det skall bli trevligt att träffa honom.

  I morgon skall jag in och provfilma för en avancerad statistroll i "Oskyldigt dömd", som dom ringde om.

Av Birger - 2 februari 2009 08:04

När Tove hälsar på så hinner inte morfar med så mycket annat, men här hade vi en stunds koncentrerad tidningsläsning på förmiddagen. Vi tog varsin del av DN, hon fick kulturdelen med mest bilder och jag satt i fåtöljen och läste ettan. Annars har det varit full fart från det ena till det andra. Den lilla damen går ju redan och när hon vet att det är bus på gång så går det undan.

  En mycket trevlig sysselsättning var, att öva att gå de två låga trappstegen mellan gamla och nya delen av huset. Upp gick det galant efter ett par gånger, men ner kändes det mer osäkert, så då stannade hon ovanför med utsträckta händer och gnydde lite, så jag skulle förstå att hon ville ha hjälp. En förståndig liten dam.

  Man förundras hur mycket som händer på tio månader. Nu kan vi redan kommunisera om hur man tänder lampan och spela tillsammans på pianot eller gitarren. Hon plinkar på strängarna och jag tar ackorden. Och sen leker vi tittut. Men mycket sysselsäter hon sig själv med att undersöka olika saker. Blir det helt tyst, då är det dags att kolla extra noga, för då har man förmodligen glömt att stänga askluckan vid spisen. Förmiddagsluren har hon tagit i vagnen och jag har fått mig min promenad. Sen är det full fart igen.

  I dag är det emellertid verkstaden som gäller med sodatvättning av sex pinnstolar, som skall målas om. Det skall bara hinna blite varmt först därute.

Det där tycker jag blev en rolig ordsammandragning, så den får stå.


Ovido - Quiz & Flashcards