Alla inlägg under april 2009

Av Birger - 20 april 2009 16:57

Vinden har mojnat och solen manade till uteliv. Vedhögen har fått största uppmärksamheten, men jag började tidigt med att sortera grovsopor, då de kommer att hämtas av renhållningen den här veckan. Tre högar: brännbart, elavfall och metallskrot. Deponimaterialet får man tydligen köra dit själv.       

  Sen har jag ömsom kapat tunnare bångar och spräckt tjocka klumpar, så dom blir hanterbara. Det är alltid en utmaning. Lättast är rakvuxna granbitar att besegra. Dom ger sig ganska snart. De värsta är knotiga häggstammar, som jag har en hel del av i år. Dom får man verkligen leta bästa spräckytan på och kämpa med en god stund med slägga och kilar. Det är alltid lika tillfredställande när dom faller isär. Det är ändå knappt att klingan biter på dom, ett mycket tätt virke, som måste ge tillbaka lika mycket energi i spisen som dom har tagit att spräcka. Lite finröjning har jag också hunnit med för att öka utsikten.

ANNONS
Av Birger - 19 april 2009 20:53

Häggen börjar spricka ut med fina bladrosetter där solen ligger på i lä mellan stenblocken. Annars har det varit en kall dag med blåst, som avhållit mig från vedhögen. En skogspromenad har det i alla fall blivit och en till affären medan annat pågick i huset. För övrgt mest läsning och lite musikövning. Såg också i kväll ett gammalt visprogram med John Harrysson och en skäggig musikensemble, som gjorde fina tolkningar av bl.a Birger Sjöberg och Dan Andersson. Det tycktes vara inspelat i en tagning utan några klipp. Man kunde sina saker.

ANNONS
Av Birger - 18 april 2009 10:42

Just när jag var på väg ifrån inspelningen i går började det strömma till brandbilar med påslagna sirener från flera håll och stoppade i hörnet Riddargatan/Grevgatan. Ingen rök syntes, men dom drog in slang genom en port och snart var också polisen där och spärrade av, så att dom kunde jobba i fred. Vad som hänt kanske står i någon notis i dagens tidning. En grupp brandmän tycktes villrådigt diskutera om dom kommit till rätt adress.

Av Birger - 18 april 2009 08:11

Det har blåst upp under natten och medan vi äter frukost börjar det falla snö utanför fönstret. "Nej, dra på trissor!" skulle min far ha uttryckt det. Det var det närmaste en svordom han kunde dra till med.

  Gårdagen bjöd på en ny erfarenhet, då jag var i ljudstudio och dubbade sång till en reklamfilm. Det blev kombinerad casting och inspelning och dom bestämde sig för att använda min röst. Jag fick försöka tänka mig karaktären på personen som sjöng och gestalta sången därefter. Efter några olika testade varianter var dom nöjda och jag en erfarenhet rikare, ja även pekunjärt faktiskt.

  Detta skedde på Östermalm och då måste man göra ett besök på Saluhallen vid Östermalmstorg, bara för att det är en fantastisk miljö. Där kan man sitta på Tysta Mari och bara titta på folk och alltid är det någon kändis som slinker förbi. Ett billigt nöje för en landsortsbo. Hit är det t.ex nära från Dramaten.

Av Birger - 16 april 2009 16:27

Ny casting på gång i morgon. Den här gången är det min röst dom vill åt för någon sångdubbning. Det skall bli intressant att se hur det går (till).

Av Birger - 16 april 2009 14:35

Det här är Kasper, min närmaste vän just nu. Han ligger ju här på sin favoritplats under bordslampan. Han vill gärna vara med, mitt i det man håller på med och är oerhört tillgiven. Men så är det också jag som befriar honom från alla fästingar, som älskar att gömma sig i hans tjocka päls.

 Jag har aldrig haft ett eget husdjur men tagit hand om många, som andra burit hem till huset eller jag själv har upplåtit mark åt. Jo hönsen var jag väl delägare i, men annars har det varit katter, kalvar och hästar och boxern Chaplin, som jag vårdat åt andra. Det har på det hela taget gått bra och skänkt både nöje och erfarenhet men också mycket oavlönat arbete. Men den erfarenheten är mycket värd. 

  Jag bar hem en kattunge från bondgården en gång, när jag var barn. Men den blev, till min stora sorg, tillbakaburen, då min fader inte ville ha katt i huset. Detta var ju egentligen märkligt, då vi bodde på en gammal gård på landet och det hade kunnat bespara honom en hel del musjakt. Dessutom blev han på äldre dar mycket kompis med vår katt Tussen, som satt på stranden och väntade på småfisk, när gubben var ute och metade.

  Våra nuvarande katter flyttade med från det förra vistet och fann sig snabbt tillrätta här i skogen, där dom har stora revir att ströva i och en väldig frihet.

Av Birger - 14 april 2009 18:07

En fantastisk röst , ett öklanderligt musiköra och massor av mod, med detta i bagaget kom Susan Boyle till Britains got talent och överraskade både juryn och publiken totalt med sitt framträdande. Det är sådana här ögonblick som framkallar glädjetårar och inger hopp. Lyssna och njut.

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Av Birger - 13 april 2009 18:47

Vaknade onödigt tidigt men gick ut och njöt av fågelsången, som var intensiv trotsden disiga morgonen. Gick in och hämtade min lila bandspelare och spelade in en hel bandsida med mikrofonen liggande på vedtraven.

  Sen avtäckte jag vedkapen, filade upp klingan och tog mig an den samlade vedhögen. Det har jag sen fortsatt med i omgångar under dagen med diverse raster för mat och vila. Den där förvandlingen från krokvränger och bråtiga bångar till kapad vedhög är rätt fascinerande. Ännu tydligare blir det sen när de tjocka bitarna har blivit kluvna. Det lär nog blir ett par dagspass till innan jag kan börja klyva, för en del bitar måste spräckas innan jag kan kapa upp dom. det gör inget. Kroppen mår bra av den här gymnastiken.

  Ett projekt om en ny inkomstkälla håller på att ta form i huvudet. Den gamla skallen har inte slutat producera idéer, så vi får se vad som kommer ut av det här. Tids nog skall det bli synliggjort. Påsken är över och jag har överlevt den i år också. Det känns bra.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se