Alla inlägg under maj 2009

Av Birger - 7 maj 2009 08:45

Perfekt morgon för skogspromenad och jag tog rundan till röset, som bör bli en mer allmänt känd sevärdhet. Det var mycket regnfukt kvar i marken och på trädgrenarna och där solen träffade steg röken som dansande älvor. I aspkyrkan är det fortfarande bara grenverket mot himlen, men snar är där ett mäktigt lövvalv. Man skulle kunna annordna en folkmusikstund där med vallåtar och kulning uppe ifrån röset.

Av Birger - 6 maj 2009 16:44

Hela trädet var fullt av blommor och humlor.

Av Birger - 6 maj 2009 06:10

I går fick jag dörren på plats nere i källartrappen. Det blev en lite märklig konstruktion för att täta inkiket upptill, där väggen sneddats av för att man inte skall slå i skallen. Men man tänker inte på det, mer än just när dörren rör sig. Då följer en bit av taket med, lustigt nog. För övrigt mycket plock under dagen och en rejäl förmiddagslur efter den tidiga morgonen. På kvällen övning tillsammans med Lohäradskören. Två av Olle Adolphssons visor skall finslipas med gitarr och solist till kören. Det är inte direkt lätta arrangemang han har skrivit, men kan Göteborgs kammarkör så kan väl vi. Jag får leka Olle, vilket gläder mig.

Av Birger - 5 maj 2009 05:55

Det kommer att bli delvis nya grepp i sommar, för att klara överlevnaden, och det krävs en del nytänkande och förberedelser, så att man står rustad när det är dags. Detaljerna får vi återkomma till, men gårdagen ägnades åt skyltmålning och städning av hantverksboden, där sortimentet skall förnyas men inte nödvändigtvis med nya saker. Jag har också ett renoveringsjobb på gång i verkstaden, men det är ett sådant man gör en kvart åt gången på, där fanerbitar skall lappas i en bit i taget. Sen får man göra annat under torktiden.Mellan regnskurarna hann jag också njuta lite av naturen runt knuten. Krikonträdet slår just ut i blom.

  Detta är skrivet i ottan, då herr Tyson kom och väckte mig och ville ut klockan 03.45 och det sedan var lygens att somna om. Det konstiga var, att jag släppte ut honom i går kväll innan jag gick och lade mig. Det får bli en lur under dagen. I kväll skall jag öva med Lohäradskören.

Av Birger - 4 maj 2009 08:14

Kluvit klart och börjat trava veden, lagom till det efterlängtade regnet kom. Jag saltade vägen i går utanför tomten för att binda dammet. Använde min gamla såskäppa när jag skulle sprida det, mycket praktiskt. Bytt en bräda i trädgårdsmöbelsoffan, så man inte hamnar på backen.

  Planeringen för projekt B & B fortskrider. Beställt stämpel till kvittoblocket. Snabbresa fram och åter till Jakobsberg för att hämta en säng, som jag funnit på Blocket.se. Har under den senaste veckan gjort ett antal sådana "Blocketresor" till för mig helt okända adresser och bara litat till GPSen. Det är nästan förunderligt, när man plötsligt svänger in på rätt gata och dosan meddelar att man är framme och det står rätt nummer på porten.

  Nu regnar det alltså och det får bli verkstadsjobb alternerat med sångövning inför kommande körkonserter.

  Bigarråträdet slår ut i blom, björkarna har fått löv och Svartvit flugsnapparen har kommit. Vitsipporna lyser i backen.

Av Birger - 2 maj 2009 09:09

Dagen ägnades åt omdispositioner i huset och vedklyvning i det vackra vädret. Sen fick det lov att bli en tur till barn och barnbarn på eftermiddagen, där det var trädgårdsliv som gällde. Tuffa Tove kom springande över gräsmattan och mötte mig med ett stort flin och skulle visa mig en massa saker. Hon är nu ett år och knappa två månader därtill, men hej vad det går undan. Sen blev det promenad och middagslur och mat och TV-kväll med "Så skall det låta" och "Humorgala". Det senare var ju en märklig blandning av satiriska humorinslag och djupaste allvar, en svår balansgång. Men det är bara att stämma in i budskapet: Bli världsförälder!

Skapa flashcards