Alla inlägg under augusti 2009

Av Birger - 5 augusti 2009 21:34

Vaknade halv fem och steg upp och bakade matbröd. Det var klart halv sju och jag tyckte då jag var värd en kopp kaffe. Därefter sömn en timme innan jag for till vårdcentralen och lät dom ta den månatliga sänkan. Jag var snarstucken och for därefter hem via affären. Dottern med familj föranmälde besök och kom efter ett par timmar fyllda av saker att berätta från Norrland och annat trevligt. Lilla Tove kunde en massa nya ord och hade fullt upp bland bärbuskarna, i badbaljan och i gungan, och fort går det över gräsmattan och på nya upptäcktsfärder.

  En rejäl gammal sekretär anlände till verkstan. Den skall jag stifta närmare bekantskap med under de närmaste dagarna. Strax därpå anlände också ett par världsstjärnor, en sångsolist och en cellist från Londons filharmoniker. De hade sett min skylt om självplock, så jag placerade dem i hallonlandet och där höll dom sig lugna en god stund.

  Annars var det väl inget speciellt. Jo, visst ja! Jag beslöt ju att ändra mitt utseende också, sånt är ju så populärt. Men jag lade inte till, jag drog ifrån. Det blev väldigt prydligt. Omgivningen kommer att bli förvånad, men jag hade fullt stöd av dottern och hennes sambo, så jag räds icke att möta omvärldens blickar. Alltid retar det nån.

  Till kvällen tog jag en cykeltur ut i naturen och njöt av stillheten i sommarkvällen. Då var det fortfarande 23 grader ute. Sommarn har kommit.

Av Birger - 4 augusti 2009 08:06

I går kväll kunde jag bara konstatera att koltrastboet var tomt och hoppas att ungarna tagit sig ut självmant och nu får mat på annan plats. Dom hade ju fått fjäderskrud senast jag var där och mycket händer på tre dagar. Enligt Erik Rosenberg kan koltrasten ibland hinna lägga tre kullar under en sommar, så det vill till att få ut ungarna ur boet och lära dom att själva hitta föda.

  Ja däckade i går kväll och sov oavbrutet i sju timmar, vilket är mycket ovanligt för min del. Om inte muskulaturen i vänsterarmen fortsatte att djävlas skulle morgonen kännts perfekt. Jag blev akupunkterad för 500 kr för två veckor sedan, så att det värsta släppte, men det var inte riktigt min grej varken som metod eller ur ekonomisk synvinkel. Sen vill man ju gärna att den man anlitar pratar med en, så man vet lite om vad dom tänker ta sig för och varför sådana här besvär uppstår.

  Tog i alla fall en skogspromenad på morgonen för att komma igång och det var fint där ute. Röjde undan lite ormbunkar så att stigen blir skönjbar. Uppe vid röset träffade jag på min lilla favorit, rödhaken. Enstaka kantareller lyste gula längs stigen, men dom fick vara för tillfället. Skall försöka få in mer av veden i dag och fortsätta gräsklippningen, när det har torkat upp. Hoppas på hallonplockare under dagen.


Av Birger - 3 augusti 2009 19:15

Rejält trött denna afton efter mycket övande, cykelfärd, gräsklippning och hallonplockning. Ett utförligare bloggande får anstå till senare eller till morgondagen.

Av Birger - 3 augusti 2009 08:56

Söndagen försvann med upprepade övningsimpulser. Först på förmiddagen en tur till Norrtälje, för övning med xambon inför kommande söndags Taubedag på Skansen. Där skall vi medverka tillsammans med Samfundet Visans Vänner, som har visscen vid Bollnästorget under förmiddagen.

  Eftermiddagen blev en mix av fiollåtar och allehanda visor samt en del pianoklink. Jag tog mig också tid att sortera in högarna av använda textblad på rätt plats i sina pärmar. De har en förmåga att samlas i högar lite här och var, vartefter man övar på olika saker. Men när man väl har fått in texten i skallen, blir papperet bara ett hinder vid framförandet och skall därför förpassas till visarkivet.

  Under kvällens cykeltur spann jag sedan vidare på idéerna till "Projekt M". Det kommer mycket i skallen medan man trampar. Hemkommen satte jag mig därför att dels göra ett affischutkast och dels att finputsa på programidéerna. Affischutkastet tjänar närmast som ett sätt att formulera målet rent konkret, för att få en klarare uppfattning om dess möjlighet. Det blir också ett sätt att affirmera vad som skall åstadkommas, så att det verkligen blir av. Progambladet blir helt enkelt ett underlag för vad som skall övas på.

  Detta arbete är vad som kommer att fortsätta i dag. Det är vad jag tror just nu, men den här dagen är ännu ett vitt blad. Jag har satt ut skyltar om "självplock" vid vägen, då mina bärbuskar dignar av bär, som jag inte har någon möjlighet att ta hand om. Alltid ett försök. Det kanske är någon som nappar.

Av Birger - 1 augusti 2009 22:22

Jag satte på TVn för att kolla ett musikprogram från Eskilstuna, som väldigt snabbt fick mig att sappa till nästa kanal och där, helt oförberedd, fick jag höra en fantastisk jazzpianist och sångerska vid namn Diana Krall, gift med Elvis Costello och i det här programmet intervjuad av självaste Elton John. Det blev ett fantastiskt musikprogram med hjärta och fantastisk musik av hennes trio och även sångduett med Elton John. Diana Krall, som är 43 år har en gedigen utbildning och har spelat in en rad skivor, har haft Nat King Cole som en stor förebild och hann även bli nära vän till Oscar Peterson under hans sista fem år. Programmet går i repris i morgon i TV2 kl. 13.00

Här är ett par exempel.

http://www.lastfm.se/music/Diana+Krall/+videos/+1-qVCgf6_M7i4

http://www.lastfm.se/music/Diana+Krall/+videos/+1-i18I5eT5Yow

http://www.lastfm.se/music/Diana+Krall/+videos/+1-2q4S2m8viqA

Av Birger - 1 augusti 2009 19:20

Två dagar utan stora åthävor. Fick in en del ved under gårdagen samt övade något, men är besvärad av trilskande muskler. Läser, löser och lyssnar på radio. En bok om Grangärde finnmark, Dan Anderssons hemtrakter är det som närmast fångar mitt intresse samt ett par korsord. Sommarprogrammen har varit tämligen givande, dagens dessutom rörande i sin nakenhet. Det hade nog ingen väntat sig.

  Regnet har stundtals strilat i dag, så inomhusaktiviteterna har haft företräde, men jag passade på att köra en sväng till närmsta syrran för en snabbvisit på förmiddagen. Avsikte är sedan, att det skall komma kunder till min lilla bod på eftermiddagen, men det har dom inte riktigt förstått ännu. Har nu lagt in ny info på Norrtelje Tidnings evenemangssida, så får vi se om det gör någon skillnad.

  Har också börjat lyssna in mig på Benny Anderssonlåtar, då kören skall arbeta med hans musik till en kommande konsert. Hittade en mycket fin fiollåt, som skall gå att få tag på noter till. Den låter i alla fall inte helt omöjlig.

  Bilden är från torsdagsmorgonens fiskeutflykt.

Presentation

Arkiv

Fråga mig

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards