Alla inlägg under oktober 2009

Av Birger - 22 oktober 2009 17:01

  

Min gamla stråke har länge suktat efter mera tagel och i dag blev det äntligen av, besöket i violinateljén. Jag for till Uppsala denna gråvädersdag och lämnade in mitt arbetsredskap till sakkunskapen. Vad göra under tiden, för att få den med hem på samma resa. Jo, då går man till Myrorna och ekiperar sig för en billig penning. Man går till Ofvandahls konditori och inmundigar något gott och läser tidningen i lugn och ro i en hemtrevlig miljö. Man strövar runt lite i stadens antikvariat och gör två fynd för tio kronor styck, däribland "Vintregatan 1943", ett litterärt magasin från mitt födelseår, utgivet av Bonniers förlag och med författare som Gunnar Eklöf, Moa Martinsson, Sten selander, Vilhelm Moberg och Alf Henrikson m.fl Bland illustratörerna märks Yngve Berg, Bertil Bull och Roland Svensson. Den kostade 3 kr när den kom ut, så den har ju stigit i värde.

  Sen for jag ut till Gamla Uppsala, där jag inte varit på många år, och där var ju vackert med höstfärgerna mot den grå himlen. Sen var stråken klar och jag for nöjd hemåt. I kväll väntar körövning i hembyn.

Av Birger - 21 oktober 2009 22:34

En del dagar rör jag mig inte ur fläcken, andra far jag runt som en stolle. I dag blev en sådan dag. Efter lite jobb i verkstan drog jag iväg till Stockholm för en provfilmning på Kulturama, ett ställe som sjuder av kreativitet. Det känns ända ut på gatan, när man kommer dit. Provet gällde en kortfilmsroll i ett skolarbete. Således inget betalt men värt att stödja och givandes erfarenhet till andra jobb. De verkade nöjda och lovade höra av sig.

  For vidare för en snabb visit hos dottern och lilla Tove, som mötte mig med ett stort flin. Sen satt vi på golvet och målade med kritor på pappas gamla ritningar. Pastellkritorna är roligast, för dom ger ifrån sig mer färg. Ibland hamnar det utanför papperet, men det går ju att torka bort. Mat och prat.

  Nästa anhalt var Rimbo husläkarstation, för att få influensavaccineringen, och sen vidare till Skärgårdskörens övning i Frötuna. Många frånvarande av olika orsaker, men vi gnodde på. Där får jag användning av gitarren till vissa låtar. Det känns stimulerande. Sen gäller det att kunna sjunga tenorstämman samtidigt. 

  Hem via Finsta och Södertjära, en krokig men omväxlande och snabb väg hem. Stängt fönstren i verkstan, som stått på glänt för att vädra ut polerlacksångorna. Pelarbordet blev klart i dag och blev väldigt fint, tycker jag.


  

Av Birger - 20 oktober 2009 22:16

  

Jag har just upptäckt, att om man klickar på bilderna här så förstoras dom upp. Konstigt attjag inte förstått det tidigare. Då finns det ju en extra anledning att lägga in en till från morgonens spegelaria.

  Bilen blev fixad denna dag, ett par stolar blev limmade och ett bord börjar bli klart, lite blev även gjort i trädgården, så jag är nöjd med dagens arbete. Jag har också börjat få struktur på morgondagen, så det är bara att gå till vila.

Av Birger - 20 oktober 2009 11:02

  

Det blev inte som jag tänkt med promenaden. Jag fick i stället låna en bil och fara hem igen och hämta på eftermiddagen. Dimman hade lagt sig runt Närdingen  och ön svävade nästan som något sorts jättelikt UFO på vattenytan. Nu får det bli eget verkstadsjobb i stället. Gott så. 

Av Birger - 20 oktober 2009 09:17

Kalla klara dagar. I går gick mesta tiden åt i verkstaden, men jag vaknade tidigt och bakade matbröd, som var klart före frukost. Kvällen gick mest åt att återställa förlorade data i mitt videokarotek. Skrev också ut ett par av körtexterna, som plötsligt fick någon sorts innehåll. Det är en förutsättning för att få in dom i skallen så man kan dom utantill. I körarret blir det korta osammanhängande fraser, som man i första hand försöker få att klinga rent. Läser f.n berättelser av Mark Twain.

  Den här dagen bestäms lite utav hur snabb bilverkstaden är med att få på mina nya vinterdäck och byta drivknuten. Jag ämnar ta en rejäl promenad under tiden och besöka min gamla arbetsplats.

Av Birger - 18 oktober 2009 18:48

  

Den här visan kommer ofta till mig, när jag den här årstiden ser vildgässen dra söderut. Många upplever den som sorglig, men jag ser den mer som en tröstesam uppmanig att göra något åt situationen och söka läkedom i naturen.

 

Gässen flytta

När de gamla såren heta tära,
när din kind är vätt av ensamhetens gråt,
när att leva är att stenar bära
och din sång är sorg som vilsna tranors låt,
gå och drick en fläkt av höstens vindar,
se med mig mot bleka, blåa skyn!
Kom och stå med mig vid hagens grindar,
när de vilda gässen flyga över byn!


Dan Andersson

Tonsatt av Torstein Bergman

Av Birger - 18 oktober 2009 16:50

Visans vänner fick stå över denna gången till förmån för eget musicerande tillsammans med sonen. En helkväll med låtar från förr på två fioler. Plötsligt kan vi sitta och spela tvåstämmigt och det börjar låta riktigt hyfsat. Klockan blev sen och så även morgonen efter en ostörd nattsömn. Det blev rent av lite hets efter morgonteet, då jag lovat att öva dubbelkvartett i Norrtälje halv elva. Men jag hann bra och det blev en givande övning utav två arrangemang av Pettersson Berger, "Stämning" och "Som stärnorna på himmelen". Efter lite filande klingade det riktigt bra. Nu är det bara att försöka få in det utantill och sen sätta nyanserna.

  For sedan direkt för att uppvakta visvännen Sture Lundquist på åttiofemårsdagen. Det blev mycket trevligt, då även hans barn och barnbarn kom ungefär samtidigt. Vi hade mycket av gemensamma intressen att dryfta med intressen inom film och teater och friluftsliv. Dagens umgängeskvot är fylld och kvällen skall ägnas åt konsertförberedelser av olika slag.

Av Birger - 16 oktober 2009 14:18

   Det här tycker jag är en bild som sammanfattar hösten; Gråväder, färgsprak och kala träd, skörden paketerad på åkern och sångsvanarna förbereder sig för flytten söderut. Jag väntar på nya dubbade vinterdäck, som skall på i nästa vecka. Det är redan riskabelt att ge sig ut utan.

  Nu har jag gjort vad som gick att göra den här veckan i verkstaden. Veckans repetitioner är klara, men jag borde hitta på något till Visans vänner i morgon. Väglaget kommer att få avgöra om jag ger mig iväg. I kväll skall jag träffa Tove.


Presentation

Arkiv

Fråga mig

1 besvarad fråga

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards