Alla inlägg den 8 september 2008

Av Birger - 8 september 2008 16:27

Den stora pilen står vid sjön Syningens strand, en av många sjöar som håller på att växa igen i Roslagen. Den påminde mig om en gammal målning av Carl Fredrik Hill.

Av Birger - 8 september 2008 08:43

Vår kör drog igång med en heldagsövning förlagd till Ekebyholmskolan utanför Rimbo. Skolan och det gamla slottet ägs sedan trettiotalet av Adventistsamfundet och har den berömde dirigenten Herbert Blomstedt som en stor intressent och stöttare. Han har skänkt mycket stora summor till upprustningen av den gamla biblioteksbyggnaden, med entré i grekisk stil med pelare och joniska kapitäl.

  Vi fick inta lunch i skolans matsal inne på slottet och blev guidade till "Kungsrummet", som var mycket vackert dekormålat både på väggarna och i taket. Där kunde man i friser runt väggarna bland annat se bilder av många olika hantverkare och musiker med dåtidens instrument, fiddlor, vevlira och nyckelharpa.

  Slottet byggdes en gång av Arvid Horn och gick i arv till sonen. Sedan har andra ätter tagit över, tills adventistsamfundet köpte in egendomen till ett överkomlit pris mitt under depressionstiden.

  Själva körövningen försigick utan större ovationer och själv var jag för dagen rätt låg till sinnet, delvis på grund av värk och därmed störd sömn. Trolig obalans i medicineringen igen och uppenbart karpaltunnelsyndrom i högre hand. Det stör mitt hantverk men lyckligtvis inte spelningen nämnvärt. Husläkarkontakt beställd till i morgon.

Ovido - Quiz & Flashcards