Alla inlägg den 31 mars 2008

Av Birger - 31 mars 2008 14:04

Verkligt vårväder och sydliga vindar. Jag tog ett övningspass på morgonen och har sedan varit ute på vedbacken och kapat och spräckt ved. Kapningen är inget problem förutom vinden, som blåser spånen i ansiktet på mig. Men spräckningen av de tjocka stockbitarna med spräckyxa och kilar är ordentligt svettdrivande och då kan jag inte vara igång någon längre stund, innan jag måste in och duscha av mig. Annars kyler det snabbt på ryggen i blåsten och det sätter sig i luftrören. Bättre att ta det i portioner då, så blir det omväxling under dagen. Kanske vinden mojnar också mot eftermiddagen.

  Passade på och tvätta bilen också medan jag var ute, med regnvatten jag samlat i hinkar. Borde också byta till sommardäck inför resan till Malmö, men det får bli nästa dags möda.

Av Birger - 31 mars 2008 08:58

Naturens egen copyrightstämpel låg på ängen utanför dotterns hemvist.


Hittade av en slump en blogg på AB-bloggen, där någon lusläst avtalet man godkänner när man öppnar en blogg där. Han hade upptäckt att AB tar sig rätten att framgent återanvända bilder och annat som publicerats på bloggen utan ersättning. Detta har jag missat men är ju ett mycket allvarligt avsteg från vanliga cpyrightregler, där alltid upphovsmannen har äganderätten. Ytterligare en anledning alltså att avstå från att skriva där. Har inte kunnat finna några motsvarande dumheter på den här sidan.

Den som vill se mer av mina bilder kan gå in på min fotosida. Där finns f.n 350 bilder.

Ovido - Quiz & Flashcards