Alla inlägg den 8 januari 2009

Av Birger - 8 januari 2009 18:38

Dotter och dotterdotter kom på besök och vi passade på att inviga bärstolen, som Tove nu har vuxit i. Vi tog en tur genom skogen och Tove tycktes nöjd med att få se omgivningen så där lite från ovan.

  Det här minner om gamla tider då de egna barnen var små. Dom fick hänga med på många saker, inte minst i naturen. Vi pratade om det här under promenaden och jag påminde mig, när sonen var  nio år och vi for ensamna på fiskefärd till Idre. Då var det ett tillfälle, där vi blev tvungna att vada över en rätt strid fors, för att komma till ett hägrande fiskevatten. Jag bar först över packningen och kollade var det gick att gå. sen vadade jag tillbaka och bar över sonen. Det kanske inte var klokt, men det var äventyr och det har tydligen inte avskräckt honom från vida utflykter med tältövernattningar.

  Apropå tält, så var det på den resan vi tog fel på en moped och en humla. Jodå, vi låg inne i tältet vid vägs ände, längst uppe vid Stupån. Då hörde vi på långt håll ljudet av en moped komma borta på vägen. Men ögonblicket efter for brummandet förbi tältet och försvann i skymningen. Det var en humla som flugit förbi och vi fick en rolig stund åt vår förvillelse.

Ovido - Quiz & Flashcards