Alla inlägg den 9 augusti 2009

Av Birger - 9 augusti 2009 21:47

I dag instiftades Taubedagen på Skansen med ett mycket rikt program, arrangerat av Taubesällskapet och Skansen. Samfundet Visans vänner och Taubekören fick också vara med på ett hörn och i det hörnet, på scenen vid Bollnästorget, bidrog duon Vispeppar med några visor. På så sätt fick jag både vara med och sjunga Taube och även ta del av hela festkonserten med många av de bästa Taubetolkarna landet har. Där fanns fantastiske Axel Falk och gruppen "Qualander" från västkusten. Där fanns suveräne Pär Sörman och där fanns Lill Lindfors och Sven-Bertil Taube i ett lekfullt samarbete, uppbackade av Anders Ekdahls ensemble.

  När Taubstipendiet skulle delas ut hade Pär Sörman just lämnat scenen efter en mycket lång och mycket varm applåd. Det fanns inte tid för något extranummer just då, men det löste sig på så sätt, att det var just Pär Sörman, som påtagligt rörd strax därpå fick motta Taubestipendiet 2009. Efter ytterligare ovationer från publiken bjöd han sedan på sin version av "Kärleken och vinden", denna tårframkallande ballad om ett kärleksöde på västkusten. Intet öga var torrt.

  Att tillbringa en heldag på Skansen och därtill få ta del av så mycket fin musik är verkligen inte det sämsta. Det är också intressant att höra, på hur många olika sätt Taube kan tolkas. Han tål mycket, även Bosse Larsson som allsångsledare.

På den övre bilden delar Taubesällskapets ordförande Lars-Göran Karlsson ut Taubestipendiet till Pär Sörman. På den undre är Lill och Sven-Bertil i duetttagen.

Ovido - Quiz & Flashcards