Alla inlägg den 1 september 2009

Av Birger - 1 september 2009 16:08

Brödbak, tvätthantering, matinköp, frukost för inneboende och diskplock därpå. Är det någon som känner igen sig? Så var förmiddagen i alla fall denna dag och brödkakorna blev bra. Elektrikern kom och fixade ett par saker, men stolplampan förblev svart. Där sitter troligen felet högst uppe i stolpen, dit ingen stege når. Det blir att ordna hit en traktorskopa eller en skylift för att få ny fart på den. Detta får dock anstå tills något mer behöver fixas på hög höjd. Hade felet inträffat tre veckor tidigare, hade jag kunnat få ned några liter biggaråer samtidigt.

  Just det! Naturligtvis! Jag skall hyra den lilla skyliften och samtidigt passa på att kapa ned bigarråträdet till hälften. Det har bara ränt i höjden och bladmassan tar all näringen från bären, som blir bara hälftens så stora som tänkt. Det gäller bara att få ihop logistiken, så att elektrikern och liften är lediga samtidigt.

  I verkstan har jag påbörjat putsningen av en tjock bordsskiva i furu. Den får en helt ny fräsch yta och får hänga med några år till. Sen blir det hemmakväll med På spåretminnen i TVn. 

Ovido - Quiz & Flashcards