Alla inlägg den 5 augusti 2008

Av Birger - 5 augusti 2008 19:52

Ett dammigt fynd från ett uthus kom till min lilla verkstad. Först blev det rentvättat från damm och nu är delarna på plats. Nu skall vi försöka utröna skönhetens bakgrund, men det blir inte lätt, för där finns inga noteringar av något slag.

Av Birger - 5 augusti 2008 07:49

Det hade ju redan börjat blåsa och regna och värre skulle det bli till natten, så alla fönster var stängda utom ett. Ändå, när vi äntligen hade kommit i säng efter ett senarelagt "Kommisarie Montalbano", så stängs plötsligt dörren mellan sovrummet och salen långsamt med ett svagt knarrande ljud. 

  Hade det varit ett verkligt vinddrag borde den ha gått igen med en smäll. Men dörren brukar alltid stå öppen annars, vare sig vi har tvärdrag eller inte, så det var ovanligt. Strax innan hördes ett kraftigt knäpp någonstans i huset och jag trodde vattenpumpkontakten slog av för tredje natten i rad. Men den var tillslagen när jag kollade och säkringen hel. Tidigare på dagen var det något som dunkade någonstans. Någon aktivitet pågår.

  Utomhus har vinden ställt till mindre oreda, kullblåsta trädgårdsmöbler och blomkrukor och till och med kanadensaren har vänt på sig, så det måtte ha varit en del kraftiga byar. Men nu verkar det värsta ha dragit över.

Ovido - Quiz & Flashcards